Trendiga lättskötta växter

Vi på Amalia älskar gröna växter! Här har vi listat några av våra lättskötta favoriter som ger ditt hem eller kontor en frisk och trivsam atmosfär.

Nyheter

17.01.2024
Trendiga lättskötta växter

 

 

 

 

Philodendron Birkin - Elegans i Grönt


Philodendron Birkin är en fascinerande och elegant växt som genast fångar ögat med sina unika bladmönster. En effektiv luftrenare som är mycket lättskött.

 

Pilea peperomides - Elefantöra


Med sin unika form och runda blad har denhär Pilean blivit en stor inredningsfavorit. Den kommer ursprungligen från Kina och är både lättskött och dekorativ.

 

Cissus Striata - Dvärgcissus 


En förtjusande och kompakt växt som ger en uppfriskande känsla av grönt till både inomhus- och utomhusmiljöer. Med sina finflikiga blad och slingrande struktur passar den både som marktäckare och i hängande amplar.

 

Sanseveria trifasciata - svärmorstunga


Svärmorstungan är en otroligt tålig och mångsidig växt med långa spetsiga blad. Den kräver minimalt med skötsel och tål att stå både i skugga och i direkt solljus.

 

Pachira aquatica - strandkastanj

Strandkastanjen är känt för sina handformade blad som sitter i par eller i grupper om fem. Stammen är ofta flätad vilket ger växten en dekorativ och unik karaktär. 
Enligt kinesisk folktro anses strandkastanjen vara en symbol för lycka, rikedom och ekonomisk framgång. 
Dess gröna löv och luftiga växtsätt gör den till en vacker inredningsdetalj i olika inomhusmiljöer.

 

Ceropegia woodii - Lyktranka

Lyktrankan även känd som hjärtan på tråd har små hjärtformade blad som sitter tätt längs långa tunga stjälkar. Den är väldigt lättkött och passar perfekt i en ampel eller som en underbar prydnad på en hylla. Den bär även med sig en symbolisk innebörd av kärlek och vänskap.

 

Philodendron hederaceum - Klätterkalla

Bladen på klätterkallan är vackert hjärtformade och har en glansig fräsch yta. Den klarar sig i varierande ljusförhållanden och behöver endast måttlig vattning. Precis som namnet antyder så är det en klätterväxt men unga plantor passar utmärkt även som ampelväxt.